Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Başkan Aysan, Ormanlı'da

Başkan Aysan, Ormanlı

Seçim çalışmalarına hız veren Erdek Belediyesinin AK Partili Başkanı Hüseyin Aysan, köy gezilerine Ormanlı Köyü ile devam etti.

Seçim çalışmalarına hız veren Erdek Belediyesinin AK Partili Başkanı Hüseyin Aysan, köy gezilerine Ormanlı Köyü ile devam etti. 
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay ve ziyarete eşlik eden yönetim kurulu üyeleri ile Ormanlı Köyü Muhtarı Ali Adil Eren, köylülerle birlikte Cuma namazını kıldı.
Cuma namazından sonra Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile beraberindeki AK Parti ilçe teşkilatı mensupları köyde yapılan yol yapım çalışmalarını inceledikten sonra Van-Gürpınar İlçesinde vatan görevini yürütürken şehit olan Jandarma Er Gürdeniz Erdoğmuş`un kabrini ziyaret etti.
Erdek AK Parti heyetinin ilk durağı köy kahvehanesiydi
Köy kahvesinde sıcak bir sohbet ortamda gerçekleşen ziyarette köy sakinlerinin sorunlarını dinleyen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Büyükşehir statüsüne ilişkin soruları cevapladı.
Aysan, Büyükşehir Kanunu hakkında bilgi verdi
Balıkesir`in Büyükşehir olmasıyla nasıl bir statüye kavuşacağı konusunda açıklamalar da bulunan Başkan Aysan şunları söyledi: "Büyükşehir Kanunu ile Balıkesir`in, dolayısıyla ilçelerimizin, beldelerimizin ve köylerimizin kaderi değişecek. Artık kent merkezlerinde ya da belde merkezlerinde ne varsa, kent mahallelerine hangi hizmetler gidiyorsa köylere de o hizmetler gelecek. Zaman içinde bu hizmetlerin size ulaştığını göreceksiniz. Bütçeden alacağınız pay, köylerimizdeki yaşam kalitesi artacaktır. Bu kanun çıktığı zaman ilk 5 yıl için ruhsat harcı vb. harçlardan muaf olacaksınız. En azından ilk 5 yıl için böyle bir masrafınız olmayacak. İmar planları yeniden revize edilecek, daralan yerleşim alanları genişletilecek, yaşadığınız bu yerler daha modern bir hale gelecek. Kısaca hizmet odaklı, yerinden yönetim anlayışıyla tanışacaksınız. Bir kentin valisini, kaymakamını seçemezsiniz, onlarla birlikte görev yapan kamu görevlilerini de belirleyemezsiniz ama bir belediye başkanını ve belediye meclis üyelerini siz seçebilirsiniz. 5 yıl sonra hizmetlerinden memnun kalmadığınız zaman değiştirme şansınız var. Bu nedenle önünüze konulacak sandığa gittiğinizde, en iyi şekilde hizmeti kimin sağlayacağını düşünüyorsanız, o doğrultuda oyunuzu kullanın."   
Baştarafı Sahife 1'de
Balıkesir Özel İdarenin desteğiyle parke taş döşenen köy yollarını bir süre gezen Erdek AK Parti heyeti, daha sonra Ormanlı Köyü nüfusuna kayıtlı Şehit Jandarma Er Gürdeniz Erdoğmuş`un kabrine geçip burada şehit askerimizin ruhuna dua okudular.
Kabir ziyaretinde sonra, şehit askerimizin babası Nihat Erdoğmuş, köye Erdek`ten giriş güzergahının parke taşla yenilenmesini talep etti.
Yolun tamamlandığında sokağa şehit oğlunun isminin verilmesini isteyen Nihat Erdoğmuş`a, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay, yolun yapılması için gereken çalışmaların başlatılacağı sözünü verdikten sonra, yolun tamamlanmasıyla sokağa Şehit Jandarma Er Gürdeniz Erdoğmuş`un adının verileceğini kaydetti.
Ormanlı`da yapılan tüm köy yollarının Balıkesir Özel İdarenin katkılarıyla yapıldığını hatırlatan AK Parti Erdek İlçe Başkanı Onay, şehit babasının kendilerinden yapılmasını istediği yola parke taş döşeme işinin Balıkesir Özel İdare Müdürlüğü ile Erdek Belediyesi`nin katkılarıyla yapılacağını açıkladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false